Hundstängsel here we come!

Sommaren kan ibland innebära lite problem för hundägare av den enkla anledningen att hundar inte riktigt förstår vad en tomtgräns är. En häck innebär inget hinder för en hund, det är ju bara lite natur att springa igenom när den ser en katt eller liknande att jaga. Eftersom man gärna vill vara utomhus i trädgården en massa på sommaren, och då gärna tillsammans med hundarna, så kan det bli ett litet dilemma. Det går ju att koppla dem vid ett träd (med långt koppel) men det känns faktiskt lite elakt. Därför har vi till i år bestämt oss för att sätta upp ett stängsel runt tomten, som ett komplement till häcken, så att hundarna kan springa utomhus lösa. Det är säkert någonting de kommer att uppskatta mycket.

Men ett litet problem är att hitta ett stängsel som passar. Rent funktionellt finns det ju en massa att välja mellan, men det ska helst se okej ut också. Vi har funderat lite på om vi kanske ska skaffa ett riktigt staket i stället, men det känns som en väl stor investering. Ett ”rullstängsel” kostar ju inte så mycket och är lätt att sätta upp (enligt vad vi har hört). Går ju att köpa på Byggmax eller liknande. Men det finns fortfarande en massa olika att välja mellan, både vad gäller färg och form, och speciellt om man vill ha något lite snyggare än hönsnät. Lite tyngre stängsel som dessa, kanske är en bättre investering på lång sikt?

Sedan är frågan hur högt det ska vara. Egentligen tror vi inte att det behöver vara så högt för att hundarna inte ska hoppa över det, men det är bäst att vara på den säkra sidan. Vi har alltså en massa letande framför oss innan vi hittat ett stängsel som vi trivs med, och som dessutom håller hundarna på plats!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *